divendres, 26 de juny del 2015

UN DIA DE PLATJA

Tota l'escola en pes ha anat a la platja. És un dia ple d'emocions, s'acaba un curs i quina millor manera que fer-ho amb una bona remullada i rient pels descosits.

Bon estiu a tots/es!!!


dijous, 18 de juny del 2015

Ciències III

Hola famílies, a continuació us mostrem fotos de les activitats realitzades a Ciències en el tercer trimestre d'aquest curs.
Hem continuat investigant mitjançant l'observació, la manipulació i la descripció. Fent-nos preguntes i formulant deduccions.
Tot això amb paciència, sabent que els errors ens ajuden a evolucionar i a fer les coses cada cop més bé.
Tenim molta sort de poder realitzar sessions a l’aire lliure i en contacte amb la natura. No hem deixat de gaudir i de passar-ho d’allò més bé.

https://goo.gl/photos/1D1BLKZYBPMSPni9A

Ha estat un plaer inoblidable,
la Gemma de Ciències.

dimecres, 17 de juny del 2015

Hola famílies,
Ja s'acaba el curs i hem acabat el projecte dels camaleons. Si voleu veure que hem fet cliqueu aquí

dilluns, 15 de juny del 2015

ELS GEGANTS DE CANET

Hola famílies,
La setmana anterior vam anar a veure els gegants de Canet, l'Agnés i en Bernat-Guillem. Ens van ballar al so de la gralla i ens van explicar el conte de laa seva història. Fins i tot ens van explicar que l'escut del gegant en Bernat- Guillem la'havia dissenyat en Domènch i Muntaner quan es volia escollir  un escut per la Vila de  Canet.

BOSSETES D'OLOR

Amb l'espígol que van portar l'Aran i en Ferran hem fet bossetes d'olor.


dijous, 11 de juny del 2015

PROJECTE DELS CAVALLERS

Hola famílies,
Ja fa un temps que vam acabar el projecte dels cavallers i les princeses. Aquí teniu un vídeo de les nostres preguntes i les nostres converses de tot el que hem après.

divendres, 5 de juny del 2015

MÉS INFORMACIÓ DE FLORS

En Toni ens ha explicat que hi ha altres animals que no són insectes que també mengen nèctar de les flors: el colibrí i el ratpenat.
El colibrí té un bec llarg i prim per poder arribar al nèctar de les flors i gràcies a la rapidesa del moviment de les seves ales es pot mantenir al costat de la flor sense fer-la malbé.

El ratpenat té una llengua molt llarga per poder arribar al nèctar de la flor.

També ens ha portat un llibre: Plantas. Editorial SM. Biblioteca Tridimensional.


L'Aran ens ha portat la flor d'un cactus. Cal vigilar molt perquè té punxes molt petites.

En Roger ens ha explicat que les flors al matí obren els seus pètals a la llum del sol i que a la nit els tanquen. I que els insectes agafen pol·len dels estams, que estan a la part de dalt dels pistils.


Hem posat a germinar llenties dins d'un pot de vidre amb cotó fluix i aigua. A veure quants dies triguen a sortir les arrels i les tiges? Trigarà més o menys que les llavors de flors?



dijous, 4 de juny del 2015

TASTEM INFUSIONS

Hem vist que les flors no només serveixen per fer bonic, també ens les podem menjar i veure.
Per això avui hem fet un tastet de plantes aromàtiques.


PLANTEM FLORS

La classe de les papallones hem plantat llavors de flors.
Primer hem decorat el nostre test. Després l'hem omplert de terra (amb els minerals necessaris) i finalment hem posat llavors de Galhardia i Clavelló de la Índia.
Cada dia, després de veure aigua les reguem una miqueta.
Esperem poder veure com creix la tija.




L'Aiman ens ha portat un llibre d'una llavor i ens ha explicat les aventures que li passa per tal de poder crèixer. La semillita. Eric Carle.

dilluns, 1 de juny del 2015

Hem fet cabanes amb els elements del bosc. Pinassa, tronquets, perdres i fang.




Aquesta setmana hem anat d'excursió al jardí botànic de Mar i Mutra de blanes. Ens han explicat cosestes de les flors, hem observat i tocat les plantes i fulles, hem olorat les plantes aròmatiques.

dijous, 28 de maig del 2015

La Lara ens ha portat dos cactus. Aquestes plantes viuen en llocs on no cal que plogui gaire, ja que és capaç de retenir l'aigua durant molt de temps. Estan cobertes de punxes, però si ho toquem amb compte no punxen gaire perquè són molt petites encara.

La Jordina ens ha portat una mostra de les flors que té en el seu jardí: lliri, fúcsies, heures, fulles de llimoner... Hem pogut veure, tocar, olorar i comptar els pètals.


Finalment hem pogut comparar el lliri que ha portat avui la Mariona (pètal suau, blanc i pístil groc) amb el que ens va portar fa molts dies la Berta i que amb aquest temps s'ha pansit (el pètal està sec, marró i el pístil ha brotat!!!).






dimecres, 27 de maig del 2015

JARDÍ BOTÀNIC MAR I MURTRA DE BLANES

Hem visitat el Jardí Botànic "Mar i Murtra" de Blanes. Hem après encara més coses de les flors i les plantes. Ens ho hem passat genial.


divendres, 22 de maig del 2015

PLANTES AROMÀTIQUES

En Ferran i l'Aran ens han portat un ram de plantes aromàtiques. Tots dos han portat la mateixa planta: la LAVANDULA, però en dues varietats diferents.
En FERRAN ens ha portat LAVANDULA (ESPÍGOL) que ha trobat al bosc. La flor és de color lila i té unes fulles molt suaus i petites.
L'ARAN ens ha portat LAVANDULA (CAP D'ASE) que també ha anat a buscar al bosc. També és de color lila, però té la tija una mica marró i els pètals són molt petits. Amb aquesta planta podem fer infusions (que ens ajudaran a relaxar-nos i dormir millor) i també podem fer SABÓ per cuidar-nos bé la pell.


L'ONA ens ha portat fotos de flors on es diferencia molt bé la quantitat de pètals que tenen. Hem fet dos tipus de classificació: per una banda per la quantitat de pètals que té cada flor, i per una altra banda, el color dels pètals.











dimecres, 20 de maig del 2015

LES FLORS (OLOR I GUST)



A partir de les flors que han portat alguns nens de la classe i les que ens han deixat els nens de P4, hem pogut modelar amb plastilina les nostres flors.







En Valentí ens ha portat la informació que ens va prometre: PERQUÈ FAN OLOR LES FLORS?

Ens ha explicat que amb l'olor, les flors volen cridar l'atenció de les abelles, papallones, mosques, mosquits... que vénen a xuclar el néctar i que al posar-se damunt de la flor, a les potes se li enganxa el POL·LEN. Quan l'insecte va a una altra flor, el pol·len que duu enganxat a les potes es barreja amb el pol·len de la nova flor i gràcies a això creixeran noves flors.

Per tant, és molt important que molts insectes vagin de flor en flor perquè això fa que creixin encara més flors.


La Lara ens ha portat una abella que ha fet amb el seu pare. Ens ha explicat que van inflar un globus, al damunt hi van posar paper de cuina amb cola. Un cop sec el van pintar i li van posar les potes, les antenes i les ales aprofitades de la disfressa de carnaval.
Finalment han fet petar el globus.

Les abelles tenen un fibló amagat a l'abdomen i quan tenen por el treuen per picar. Les abelles que ens piquen moren al cap de poc temps.
La Mariona ens ha portat una flor molt bonica que no sabem com es diu. Té molts pètals de color rosa i un botó de color groc. Hem pogut veure molt bé els sèpals.
L'Aran ens ha portat ROMANÍ és una plata que podem trobar al bosc i que fa molt bona olor. No té flor, però tot i així fa molt bona olor.
Aquesta planta la podem fer servir per cuinar i també per curar algunes malalties.
La Laia ens ha explicat que hi ha flors que ens les podem menjar:
- El pensament és una flor que podem posar a les amanides.
- La flor del carbassó està molt bona arrebossada.
- La rosa també ens podem menjar els seus pètals i fins i tot es poden fer gelats de pètals de rosa.
- La camamilla és una flor que s'assembla molt a la margarida i que fa una olor molt bona, si la posem en aigua calenta podem fer infusions.

Hi ha altres flors amb les que podem fer infusions, com per exemple la menta, la farigola, l'herba de poniol (com el conte del cargol)...

ESCULTURA inspirada en JEAN DUBUFFET

Ens hem inspirat en les escultures urbanes que ha fet en Jean Dubuffet (artista francés), per fer la nostra escultura titulada "Castell de princeses i cavallers".


divendres, 15 de maig del 2015

MÉS INFORMACIÓ DE FLORS

En Ferran ens ha portat informació d'una flor que li va agradar molt quan la va veure per internet: EL LOTUS BLAU.
El Lotus Blau viu a l'aigua, canvia la sorra per l'aigua dels rius, llacs, estanys. La del mar no li va bé perquè l'aigua del mar és salada.
El Lotus Blau té els pètals de color blau i el centre és de color groc. Moltes flors combinen dos o tres colors.
La seva fulla és molt rodona i gran com la mà d'un adult i suren sobre l'aigua.
De dia el lotus blau obre els seus pètals i de nit es tanquen tot replegant-se.
Als egipcis els agradava molt aquesta flor perquè veien representat el cel blau i al centre el sol. Actualment el lotus blau el podem fer servir per fer perfums.



La Berta ens ha explicat que els pètals s'aguanten gràcies als SÈPALS i que tots els sèpals junts formen el CALZE. Aquesta informació l'ha tret d'un llibre molt interessant que es diu: Les plantes. Editorial Parramon.



dijous, 14 de maig del 2015

ESCULTURA DE JEAN DUBUFFET

Hem observat  les diferents obres de Jean Dubuffet i hem fet una escultura inspirant-nos en el seu art.

VISITA DE LA ROSA GAMIZ

Aquesta setmana ha vingut la Rosa Gamiz, una actriu, a fer-nos una sessió de teatre. Ens ha introduït al món del teatre i ens ha explicat el conte de Cyrano. Es ho em passat molt bé i ens ha agradat molt el conte que ens a explicat.

APRENENT COSES DEL PROJECTE

Alguns compnays han portat fotos de cabanyes, hem observat tipus de cabanyes. Altres ens han han portat típis i fins i tot una caseta de cartró i una cabanya (estil camping"). Hem vist que els tipis tenen pals llargs i rectes fent forma triangular, com de piràmide i que medeixen de 3 a 9 m. 

ESCULTURES

El dilluns vam anar al centre del poble a veure les escultures que havíem fet. Ens van agradar molt.

dimecres, 13 de maig del 2015

La visita d'una coneguda actriu

L'actriu Rosa Gàmiz (coneguda per les seves aparicions a serials de TV3) ens ha vingut a fer un taller de teatre. Ens ha explicat de què treballa, a on treballa i com ho fa.
En els llibres hi ha històries molt boniques que podem teatralitzar i concretament ens ha explicat la que li passa a Cyrano de Bergerac.
Ens ha agradat molt!!!!!


divendres, 8 de maig del 2015

QUÈ NECESSITA UNA FLOR PER VIURE?

En PAU ens explica, amb tota mena de detalls, Què necessita una flor per viure?
Ens porta la foto d'una GERVERA i ens diu que una flor per viure necessita L'AIGUA de la pluja o de casa, la LLUM del sol, L'AIRE i SORRA on plantar-la.
Però que hi ha unes plantes CARNÍVORES, que a més a més també mengen INSECTES (com la papallona, mosques, mosquits, abelles) o també aranyes.
Ens explica que coneix tres tipus de plantes Carnívores:
  1. La Drosera: que quan els insectes van a menjar el néctar (que fa molt bona olor), queden enganxats i s'enrosca. Pot trigar fins a 7 dies a tornar-se a obrir.
  2. Venus atrapamosques. Quan els insectes van a menjar el seu néctar dolç la fulla es tanca i queden atrapats a dins. Quan ja l'han devorat, la fulla cau.
  3. Nephentes. És una planta molt gran, que atrau els insectes també per la seva olor, com que es molt llefiscosa, els insectes quan s'apropen rellisquen i cauen dins dels pètals on s'ofeguen amb el líquid que hi ha dins.

En TONI ens porta una col·lecció de fotos de flors que ha trobat passejant pel prat. N'hi ha de molts colors.

En JORDI i en TONI ens porta un llibre molt interessant de flors.



La JORDINA ens porta dos tipus de ROSES: una rosa (que fa molta OLOR) i les roses pitimini que no fan tanta olor i són més petites.
Hem de vigilar perquè tenen punxes a la TIJA.

ENS MAQUILLEM!!!!

Avui la classe de les papallones i dels camaleons ens hem ajuntat per maquillar-nos. Les parelles havien d'estar formades per un nen/a de cada classe i s'havien de maquillar entre ells.
S'ho han passat genial!!!


dijous, 30 d’abril del 2015

FEM UNA ESCULTURA

Hola famílies,
Estem treballant les escultures i hem fet una escultura relacionada amb el nostre projecte dels cavallers. Hem fet una torre medieval derruïda.
Aquí podeu veure unes imatges de la seva elaboració.

PARELLES LECTORES

El dia de Sant Jordi vam fer un joc literari Després ens vam trobar amb els alumnes de 2n B i ens van explicar contes.

dimecres, 29 d’abril del 2015

EL NOMBRE DE PÈTALS

L'Ona ja  ens ha portat informació del nombre dels pètals. Hi ha flors com el LLIRI que només tenen 1 pètal, d'altres tenen 2, 3, 4, 5, 6 o mooooolts pètals.


dilluns, 27 d’abril del 2015

NOU PROJECTE

La classe dels camaleons ja hem acabat el projecte dels cavallers i les princeses, i ja hem escollit un nou projecte.
Després de fer una gran pluja d'idees i fer votacions hem escollit com a projecte LES CABANES.

Ja hem fet dues converses una del què sabem sobre el tema i l'altre de què volem saber.

QUÈ SABEM?

ALEA: Les cabanes són per guardar-se a dintre. Una roba amb pals per posar la tela.
NATÀLIA: Són per posar-se a dins perque plou.
JOAN: Els indis es posen a dintre la cabana.
FERRAN: Algu monta una cabana i un altre la desmonta. Els indis fan cabanes i nosaltres també en podem fer.
JOANNA: Porten una porta amb cremallera, i surten quan volen, a la nit es posen a dins per dormir.
BRUNA: Per fer cabanes necessitem una teulada, menjador, llits, llum, plats, gomets i nens.
DAVINIA: Tenen porta amb cremallera, quan es fa fosc van a dormir dins la tenda de campanya.
LEYRE: Els indis si volen entrar tenen una porta i una cremallera. Per menjar tenen una taula i plats. Estan a la muntanya.
ALEXANDRA: Tenen porta.
DÍDAC: Podem fer una cabana amb els pares.
FERRAN: El meu germà ha fet una cabana amb mantes i coixins.
IAN: Els indis surten de les cabanes a passejar. Poden dormir amb un sac de dormir.
BRUNA: Els nens tenen cabanes.
ESTEL: Jo tinc una cabana de la blancaneus.
OLIVIA: Amb els papes i en Ion vam veure una cabana a casa la iaia.
JOAN: He vist una caban al costat d'unes cases on hi vivien indis.
ALEA:Els indis tenen caanes fetes amb caques i també tenen cabanes als arbres amb palla, cartró, sorra.
ELSA: Poden ser de pedra.
NATÀLIA: També les fan de pedra.
MARÇAL: A les cabanes hi viuen els indis.
HÉCTOR: Són una casa gran.
ONA: Poden entrar els nens i els pares.
ROGER: A les cabanes també  hi viuen  pares.
ISAHC: Una casa de paper i s'ha trencat.
PAU: Tinc una cabana al pati.
FERRAN: Jo li la Bruna tenim una cabana. És un arbre que fa de cabana.
BRUNA: És de troncs.

QUÈ VOLEM SABER?


NATÀLIA: Hi ha cabanes de nens?
ALEA: Existeixen les cabanes de pastissets?
MARÇAL: Hi ha cabanes de ferro?
JOANNA: Viuen en cabanes els indis?
BRUNA: Tenen portes les cabanes? Com són?
ROGER: Tenen cordes?
FERRAN: Tenen rellotge?
DÍDAC: Vull fer una cabana, com es fa?
OLIVIA I JOANNA: : Vull saber com es fa una cabana.
TOTS: Volem investigar quines cabanes existeixen?
LEYRE: Vull fer una cabana a la muntanya i vull aprendre co es fa.
IAN: Vull saber com es fan les cabanes.
ALEXANDRA: Com és de gran una cabana.
ONA. Com són de grans?
HÉCTOR: Jo vull saber la forma que tenen.
MARÇAL: La casa dels Indis és ua cabana?
ALEXANDRA: On viuen en cabanes?
JOAN: Els indis fan cabanes?
ESTEL: Vull fer una cabana d'indis.
PAU: Vull fer una cabana al pati.
ÁLVARO; Tenen forma de castell?
ELSA: Vull veure com viuen els Indis.

INICIEM EL PROJECTE DE LES FLORS

Comencem la setmana i comencem un nou projecte: LES FLORS.

La Laia ens ha portat tres tipus de flors (la ROSELLA, la DENT DE LLEÓ i "EL CONILLET".
Ens les hem mirat detingudament investigant com és cadascuna.

LA ROSELLA:
- pot ser de color vermella o rosa.
- té 4 pètals.
- és molt delicada perquè de seguida li cauen els pètals.
- té una tija verda amb unes fulles tan petites que gairebé no es veuen.

DENT DE LLEÓ:
- té molts de pètals
- els pètals són de color groc.
- té tija i fulles verdes.
- tot i que bufem fort no podem fer caure els pètals, aquests sí que estan ben enganxats.

"CONILLETS"
- No sabem si té 1 o 2 pètals
- Els pètals semblen la boca d'un conillet. D'aquí ve el seu nom.
- Hi ha moltes flors en una sola tija.
- Té flors obertes i d'altres que encaren s'han d'obrir.
- Quan li obrim la boca té uns fils blancs amb la punta groga (creiem que és el nèctar que es mengen les papallones i les abelles.


La Berta ens ha portat un llibre molt interessant Flors i Colors. Col·lecció Petits Mons. Editorial Baula. i ens l'ha explicat molt bé.
Hem conegut la DENT DE LLEÓ, LA MARGARIDA, LA ROSA I LA ROSELLA.
Ens ha explicat les parts principals d'una flor: arrels, tija, fulles i flors. També ens ha dit que les flors i els arbres neixen d'una LLAVOR (cal plantar-la a la terra i regar-la) i que amb el temps sortirà la tija i es farà gran.

Com podeu veure ja comencem a rebre informació molt interessant. Animeu-vos a portar-nos més coses interessants.

divendres, 24 d’abril del 2015

CIÈNCIES II

Hola famílies, a continuació us mostrem fotos de les activitats realitzades a Ciències en el segon trimestre d'aquest curs.

Hem continuat investigant mitjançant l'observació, manipulació i descripció diversos tipus de textures i de materials.

Hem sortit al pati amb les lupes a comprovar si amb l'arribada de la primavera trobem més insectes.

També hem gaudit amb el microscopi òptic perquè ens permet apreciar els detalls que a simple vista passen desapercebuts.

I a més com a novetat tenim una taula de llum amb la qual podem experimentar sobre la transparència de les coses, els colors primaris i secundaris i fer traços a sobre. La sensació és màgica.
Esperem que us agradin.
Gemma (de Ciències).

dijous, 23 d’abril del 2015

SANT JORDI 2015

Avui, dia de Sant Jordi, ho celebrem d'una manera especial.
Primer hem fet un joc literari de trobar la parella. Hi havia cinc aspectes: lletres (T-T), paraules (ROSA-ROSA), contraris (PLE-BUIT), personatges de contes (TRES PORQUETS-LLOP) i correspondències (MÀ-GUANT).
Després han vingut els nostres companys de 2n A a explicar-nos un conte (molts eren versions de Sant Jordi, de dracs, de roses...).



A la tarda hem anat al gimnàs a veure una representació de la llegenda de Sant Jordi amb uns intèrprets molt especials (les mestres d'educació infantil).

dijous, 16 d’abril del 2015

INICIEM NOU PROJECTE

Després del projecte dels metges cal que decidim un nou projecte. Com que al primer trimestre ja vam fer un animal, en el segon vam fer un ofici, ara podríem treballar un tema diferent. Aquestes són les propostes: camions, vaixells, bicicletes, tramvia, helicòpters, trens, cotxes, avions, flors i arbres.


Després d'una primera ronda la votació queda molt dispersa i comencem a eliminar els menys votats.


Aconseguim un empat (vaixells i flors). Farem una darrera votació per tal de desfer l'empat.


Per minoria simple guanya el projecte de les FLORS.


QUÈ SABEM DE LES FLORS?


Roger: Tenen un palet verd.
Berta: Tenen pètals i fulles.
David: Totes les flors tenen una rodona i fulles.
Pau: Aquesta rodona és el nèctar.
Mariona: Són de colors.
Jordi: Que són de colors.
Valentí: Fan bona olor.
Maria: Tenen pal de color verd.
Tim: Les papallones mengen el nèctar de les flors.
Pau: Hi ha moltes flors a la muntanya.
Noa: Les flors es poden olorar.
Ona: Tenen pètals.
Lara: Algunes flors no tenen nèctar.
Maria: Algunes flors no tenen fulles.
Noa: Les flors no són totes iguals, n'hi ha algunes que punxen, com el cactus.
Toni: El nèctar fa molt bona olor.

dimecres, 15 d’abril del 2015

ANEM A LA BIBLIOTECA

El divendres passat vam anar a la biblioteca, vam mirar molts contes i vam gaudir molt. Pel camí vam mirar les escultures que hi ha per canet, ja que estem treballant el volum i hem de fer una escultura.

dilluns, 13 d’abril del 2015

LA MIREIA ENS EXPLICA UN CONTE

Com ja haureu vist, fa dies que tenim una noia a l'aula: és la Mireia, una noia en pràctiques.
Després d'haver observat com treballem en aquesta escola ara li toca a ella posar en pràctica tots els seus coneixements i habilitats. Per començar, ens ha explicat un conte de papallones i després ha fet participar a tots els nens i les nenes per ajudar-la a resoldre unes endevinalles.
Molt bé Mireia, ens ho hem passat genial.


diumenge, 12 d’abril del 2015

PSICO AMB CAIXES DE CARTRÓ

Gràcies a les caixes que heu anat portant aquests dies hem pogut fer una sessió de psico diferent, original i, sobretot, molt i molt divertida. Mireu si és fàcil fer feliç a un nen!!


VISITA A LA BIBLIOTECA

Divendres, 10 d'abril, vam anar a la Biblioteca a mirar contes. Ja sabem que els més adequats a la nostra edat són els del gomet blau i que després de mirar-los detingudament els hem de deixar al carro.
Després d'esmorzar vam jugar una estona al parc de la plaça Universitat.

Hem aprofitat el viatge de tornada per fixar-nos en algunes escultures que hi ha al carrer. La majoria estan fetes de pedra i ceràmica. Agafem idees per fer una escultura que exposarem el maig al centre del poble.


dimarts, 31 de març del 2015

RACONS DE GRAFO

Anem precisant i millorant la pinça amb aquestes feinetes tan boniques.


PARELLES LECTORES

Avui ens hem retrobat amb les nostres parelles lectores de 2n A. Tots els nens i nenes tenien moltíssimes ganes de tornar a veure els seus companys d'escola. Els grans s'havien preparat molt bé un conte per explicar al seu petit amic.
Al final de la sessió ens han donat una bonica i encertada sorpresa: ens han ensenyat a fer papallones amb papiroflèxia.
Ha estat genial. Moltes gràcies amics.


divendres, 27 de març del 2015

MIRÓ




Aquesta setmana hem fet un quadre inspirats en Miró. Hem utilitzat la tècnica dels regalims, hem estampat mans i punts i hem fet línies corbes.


dimarts, 24 de març del 2015

PARELLES LECTORES

Ahir van venir els alumnes de segon B a explicar-nos contes.Ens va agradar molt. Vam passar una bona estona escoltant els contes que ens explicaven i dibuixant amb ells.

dijous, 19 de març del 2015

TEATRE: EL NÚVOL QUE NO VOLIA FER PLOURE

Hem anat a la Sala Cabanyes de Mataró a veure l'espectacle de titelles "El núvol que no volia fer ploure". La Cia. Renaixença ens ha explicat mitjançant unes titelles què passaria a la terra si no plogués. Hem conegut en Rampell (un astrònom), en Barrabum (un núvol malcarat), en Jonàs (un peix) i en Tomàs (un pagès).
Després de veure el teatre hem anat fins al Parc Central a dinar i a jugar una estona.
Ens ha fet un dia esplèndid i tot ha anat molt bé.


dilluns, 16 de març del 2015

ENGUIXEM!!!!

La mare de la Laia ens ha ensenyat quin material i com ho hem de fer per enguixar un braç o una cama trencada. Primer cal que ens facin una foto de l'ós que ens sembla que s'ha trencat, per això ens han de fer una radiografia. Quan es demostra que està trencat, l'infermera ens posa una malla per protegir la pell i que el guix no es faci picor, després posen com una mena de cotó fluix per ajudar a fer gruix i finalment unes capes de vena de guix.
Quan la vena es mulla amb aigua, la podem modelar i quan s'asseca queda molt dura.

Nosaltres hem enguixat una ampolla d'aigua, ja que cap nen s'ha trencat un os i a més a més no tenim el títol necessari per a poder-ho fer. Cal estudiar molt per ser infermera i metge.

Un cop ja s'ha assecat el guix, l'hem decorat de colors ben vius.


LA FEBRE

L'Emily i la Maria ens explica que per saber si tenim febre utilitzem el termòmetre. Aquest petit aparell que ens posem a l'aixella, si ens trobem bé ha de marcar 36º, quan ens comencem a trobar malament ja puja a 38º i quan ens trobem molt malament pot arribar fins a 40º.

Quan tenim molta febre el metge ens recepta un medicament que podem anar a comprar a la farmàcia.


HOSPITAL I AMBULATORI


En David ens explica que a l'hospital no només hi ha metges, també hi treballen altres persones com per exemple:  infermers, cirurgians, cel·ladors i els treballadors de la neteja.

L'Israe ens explica que els metges ajuden a les dones embarassades a tenir bebès.



La Jordina ens porta fotos de les diferents estances d'un hospital: recepció, sala d'espera, despatx de la doctora, habitacions amb llits, quiròfans, sala de nadons. A l'hospital també podem trobar metges pallasso que fan riure als nens malalts.













L'Aran ens porta una reproducció d'un hospital, on podem veure les habitacions dels malalts, l'entrada principal, l'entrada per les ambulàncies i el pàrking d'ambulàncies.


LA SANG

La Berta ens explica que l'infermer o l'infermera ens treu sang amb una xeringa. La sang és vermella i corre per les venes que tenim per tot el cos. Amb el microscopi podem veure els globuls vermells (que són els que donen color a la sang), els globuls blancs i l'aliment que també va a parar a la sang.

 

En Toni ens explica un conte d'un nen que té un accident i com que ha perdut molta sang, a l'hospital li han hagut de fer una transfusió de sang (posar-li sang amb una xeringa). Ens consciencia a tots que ara no poden donar sang perquè són molt petits, però que quan siguem grans cal que donem sang per ajudar als que ho necessiten.



La Laia ens porta el material necessari per poder treure sang: goma per apretar el braç, cotó fluix per netejar la pell, xeringa i agulla per poder extreure la sang i tirita per poder curar la petita ferida que ens fan. Aquesta sang es traspassa a un potet que portarem a analitzar per veure si estem sans o malalts.



L'ona ens explica què hi fan dins el laboratori d'un hospital: anàlisis de sang, pipi i de caca. I per fer-ho els especialistes utilitzen el microscopi (un aparell que fa molt gran les imatges).