divendres, 20 de febrer del 2015

ON I QUÈ CUREN ELS METGES?

L'Aiman ens explica que a l'ambulatori de Canet els metges porten una bata blanca i que a l'hospital de Calella els metges que operen als malalts la porten de color verd, també porten una mascareta verda i un gorro verd. Al QUIRÒFAN els metges van de color verd.

En Roger ens ha explicat que els metges EXPLOREN per poder identificar d'on prové el mal (orella, panxa, cap...). En algun cas la malaltia prové de l'interior: un braç trencat, una infecció en els pulmons.. i llavors necessiten unes càmeres fotogràfiques especials que veuen l'interior del nostre cos. Ens fan RADIOGRAFIES. Per això hem portat un esquelet a l'aula. Els metges també ens operen (ens fan petits talls) per poder curar.

La Mariona ens explica que amb ella l'han hagut d'operar i que va entrar al quiròfan de l'hospital de Blanes per treure-li les amigdales i els carnots i això ha fet que li canviés una mica la veu. Es va haver de quedar a dormir al llit que hi havia en una de les habitacions. El metge que la va operar i està especialitzat en el coll es diu OTORRINOLARINGÒLEG.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada