dilluns, 16 de març del 2015

LA SANG

La Berta ens explica que l'infermer o l'infermera ens treu sang amb una xeringa. La sang és vermella i corre per les venes que tenim per tot el cos. Amb el microscopi podem veure els globuls vermells (que són els que donen color a la sang), els globuls blancs i l'aliment que també va a parar a la sang.

 

En Toni ens explica un conte d'un nen que té un accident i com que ha perdut molta sang, a l'hospital li han hagut de fer una transfusió de sang (posar-li sang amb una xeringa). Ens consciencia a tots que ara no poden donar sang perquè són molt petits, però que quan siguem grans cal que donem sang per ajudar als que ho necessiten.



La Laia ens porta el material necessari per poder treure sang: goma per apretar el braç, cotó fluix per netejar la pell, xeringa i agulla per poder extreure la sang i tirita per poder curar la petita ferida que ens fan. Aquesta sang es traspassa a un potet que portarem a analitzar per veure si estem sans o malalts.



L'ona ens explica què hi fan dins el laboratori d'un hospital: anàlisis de sang, pipi i de caca. I per fer-ho els especialistes utilitzen el microscopi (un aparell que fa molt gran les imatges).

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada