dimecres, 20 de maig del 2015

LES FLORS (OLOR I GUST)



A partir de les flors que han portat alguns nens de la classe i les que ens han deixat els nens de P4, hem pogut modelar amb plastilina les nostres flors.







En Valentí ens ha portat la informació que ens va prometre: PERQUÈ FAN OLOR LES FLORS?

Ens ha explicat que amb l'olor, les flors volen cridar l'atenció de les abelles, papallones, mosques, mosquits... que vénen a xuclar el néctar i que al posar-se damunt de la flor, a les potes se li enganxa el POL·LEN. Quan l'insecte va a una altra flor, el pol·len que duu enganxat a les potes es barreja amb el pol·len de la nova flor i gràcies a això creixeran noves flors.

Per tant, és molt important que molts insectes vagin de flor en flor perquè això fa que creixin encara més flors.


La Lara ens ha portat una abella que ha fet amb el seu pare. Ens ha explicat que van inflar un globus, al damunt hi van posar paper de cuina amb cola. Un cop sec el van pintar i li van posar les potes, les antenes i les ales aprofitades de la disfressa de carnaval.
Finalment han fet petar el globus.

Les abelles tenen un fibló amagat a l'abdomen i quan tenen por el treuen per picar. Les abelles que ens piquen moren al cap de poc temps.
La Mariona ens ha portat una flor molt bonica que no sabem com es diu. Té molts pètals de color rosa i un botó de color groc. Hem pogut veure molt bé els sèpals.
L'Aran ens ha portat ROMANÍ és una plata que podem trobar al bosc i que fa molt bona olor. No té flor, però tot i així fa molt bona olor.
Aquesta planta la podem fer servir per cuinar i també per curar algunes malalties.
La Laia ens ha explicat que hi ha flors que ens les podem menjar:
- El pensament és una flor que podem posar a les amanides.
- La flor del carbassó està molt bona arrebossada.
- La rosa també ens podem menjar els seus pètals i fins i tot es poden fer gelats de pètals de rosa.
- La camamilla és una flor que s'assembla molt a la margarida i que fa una olor molt bona, si la posem en aigua calenta podem fer infusions.

Hi ha altres flors amb les que podem fer infusions, com per exemple la menta, la farigola, l'herba de poniol (com el conte del cargol)...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada